Houtpellets met of zonder additieven zijn een geperst grondstofmateriaal, normaal gesproken cilindrisch met gebroken uiteinden, met een lengte van typisch 5 mm tot 40 mm en een diameter van maximaal 25 mm. Het vochtgehalte van houtpellets is normaal gesproken minder dan 10% en ze hebben een asgehalte van maximaal 3%. De pellets worden meestal geproduceerd met een pelletpers.
De voordelen van pellets in vergelijking met houtblokken of houtsnippers zijn onder andere: de mogelijkheid om de verbranding te optimaliseren vanwege de uniforme brandstof, de verlaagde transportkosten door de verhoogde bulkdichtheid van de brandstof en de verbetering van thermische en verbrandingskenmerken.
DESATASE is een amylolytische bereiding (EC 3.2.1.41, pullulan 6-glucano-hydrolase) die de hydrolyse van de alfa-1,6 verbindingen van amylopectine katalyseert, waardoor hogere maltose-opbrengsten kunnen worden bereikt in combinatie met maltogene amylasen.
DOELEN
Om de diastatische kracht van de malt te verhogen door de werking van de natuurlijke ß-amylase van de malt te versterken.
Om de fermenteerbaarheid van het wort (schijnbare attenuatiegrens) te verhogen. Ongeveer 25% van de totale koolhydraten in het wort is niet-fermenteerbaar. De toevoeging van Desatase in combinatie met maltogene amylasen zoals Maltosylase aan de fermentor zet de niet-fermenteerbare dextrinen om in maltose, die op zijn beurt wordt gefermenteerd tot alcohol, wat een schijnbare attenuatie oplevert van meer dan 100% zonder verlies van mondgevoel of schuimvastheid. Bij dezelfde alcoholconcentratie als een normaal geattueerd bier, zal het super-geattueerde bier 25% minder grondstoffen vereisen. Zie Attenuatie Modulatie.
TEMPERATUUR
Optimaal 55-60°C. De enzymatische componenten worden gedeactiveerd in bier (pH 4,2)...